POIKA JA ILVES -ELOKUVASTA KIRJOITETTUA

"Poika ja ilves on kaunis, niin lapsen kuin aikuisenkin tunteita koskettava koko perheen elokuva"
Tarmo Poussu IS 18.12.1998

"Hyvin antoisaa Pojassa ja ilveksessä on, että se on niin täysin sydämin ulkoilmaelokuva. () Pojasta ja ilveksestä jää lapsellisen hyvä mieli."
Helena Ylänen, NYT 18.12.1998

"Leffa lunastaa suurimman osan siihen ladatuista odotuksista. Elokuva näyttää ja kuulostaa hyvältä ja tarina kulkee mainiosti."
Olli Kangassalo IL 18.12.1998

"Poika ja ilves on erittäin toimiva lasten ja varhaisnuortenleffa, mutta vähän enemmän särmää juttuun olisi kaivannut. Erikoista toki oli se, että sankari Konsta joutuu eräässä vaiheessa auttamaan elokuvan karskia pahista."
Olli Kangassalo IL 18.12.1998

"Kun kotimainen koko perheen elokuva voittaa Hollywoodin mahtavimmin markkinoidun jouluhitin, meillä kaikilla on syytä ylpeyteen. Kansallisen joululahjan takana ovat ohjaaja Raimo O Niemi käsikirjoittajansa Ville Suhosen kanssa."
Tarmo Poussu IS 30.12.1998

"Undeniably, the film responds to the nostalgic longing for a mythical time when humans lived in harmony with wild beasts, a time before culture was divorced from nature. Although films featuring animals often run the risk of projecting human feelings onto their four-legged stars, Tommy and the Wildcat succeeds because it refuses to rob the lynx of its animal dignity."
Leila Virtanen, Helsinki Happens ?/1999

"Tiedätkö, mikä on tällä hetkellä Suomen kuuluisin kissaeläin?"
Eläinmaailman lehtimainos keväällä 1999

"Ehdokkaista miehekkäimmän, Tarja Klyyvari Halosen, suosikkielokuva on Poika ja ilves, koska se "kertoo nykyihmisen monimutkaisesta suhteesta luontoon". Kun katselee marraskuista Merihakaa, ymmärtää, miksi tosidemarin suhde luontoon on vähintäänkin monimutkainen. Ainoa eläin, joka selviytyy Merihaassa hengissä, on Kalevi Sorsa."
Liisaleena, Ylioppilaslehti 1/2000

"Mikä on Tamperelaisten suosikkielokuva? Poika ja Ilves."
Netin vitsipalstat.

"POIKA JA ILVES
Kauempana toisistaan kuin koskaan
Kaikki ei käy kuten elokuvissa."
Veikkaajan lehtimainos marraskuussa 2002

"Poika ja Ilves sai pitkän odotuksen jälkeen jatko-osan Poika ja Tappara."
NYT Ten 15/2003

”Yksi koko perheen elokuvien perustyyppi kertoo lapsen ja eläimen välisestä ystävyydestä. Nyt tuo ihminen on 12-vuotias Toni (Konsta Hietanen). Raimo O. Niemen ohjaama Poika ja ilves toimii tyylilajissaan keskivertoa paremmin, koska tuo eläin on ilves, mikä on virkistävää vaihtelua. Myös lumiset pohjoiset maisemat ovat upeita. Erityisen upeiksi ne tekee se, että niitä ei tarvitse omassa nahassaan kokea käymällä paikan päällä. Elokuvassa viehättää myös sen konstailematon selkeys ja suoraviivaisuus. Jos mukana olisi myös sikari, se todellakin olisi vain sikari.”  Savon Sanomat 18.8.2005

 

Powered by Etomite CMS.