© Janne Myllärinen, 2003

SUSI KAAPPAA

Susi oli kävelyllä metsässä tietysti yöllä. Se haisteli monia hajuja. Se haistoi nälkäisen karhun, myyrän ja viekkaan ketun. Susi käveli aavemaisissa paikoissa kaatuneiden puiden luona, mutta eihän sutta pelottanut yhtään. Olihan se öisen metsän kuningas ja vielä oman laumansa johtaja eli siis susi, mikä ei pelkää mitään.

Sitten susi näki kaukaa korkean kukkulan ja oli vielä täysikuu. Suden oli pakko lähteä juoksemaan kukkulalle. Se kiisi tosi kovaa kohti kukkulaa. Havuja tulvi sen nenään, mutta susi ei viitsinyt välittää. Se halusi päästä vain ulvomaan. Kukkulalle päästyään se alkoi ulvoa.

-AAAUUUUUUUUUUUUUU! Huuto oli sen elämän kovin. Huuto kantautui lähimpään kylään.

Kylässä oli juuri menossa kylänperustamispäivä.

- Ja taas tänäkin vuonna juhlimme kylän perustaja Nolli Sutta, kailotti kylän pormestari.

Silloin ulvaisu kantautui kylään ja kaikki ihmiset joutuivat kauhun valtaan. Pormestari hyppäsi pois puhujan korokkeelta ja kaikki ihmiset juoksivat pakoon koteihinsa. Vain pieni vauva unohtui paikalle.

Susi haistoi hajun ja se lähti katsomaan mistä se omituinen haju lähti. Susi lähti taas juoksemaan hajua kohti. Jos olisit ollut sidottuna naama alaspäin kiinni sudessa, olisit nähnyt - no sen mitä pilkkopimeässä metsässä voi syksyisin nähdä. Kumminkin susi kiisi pimeän metsän läpi vain hajuaistinsa varassa. Kohta se saapui vauvan luo. Vauva alkoi silittää sutta naureskellen. Se kutitti sutta. Susi otti vauvan kyytiinsä. Normaalisti susi olisi syönyt sen, mutta nyt sillä ei ollut nälkä. Susi lähti näyttämään sille metsää.

Samaan aikaan kylässä huomattiin vauvan kadonneen. Kylän miehistä koottiin pelastuspartio, joka lähtisi etsimään vauvaa. Sillä aikaa susi kyyditsi vauvaa ympäri metsää. Se näytti oman luolansa, kukkulan ja oman ruokavarastonsa, jossa oli hirvi. Siellä oli myös verta ja vauva säikähti sitä ja alkoi parkua. Pelastuspartio kuuli sen, mutta ei tiennyt mistä päin ääni kuului. He hajaantuivat. Susi oli edelleen ruokavarastossa ja eräs pelastuspartiomies käveli ohi ja huomasi vauvan ja suden. Mies ampui nukutuspiikin suteen ja se nukahti. Mies otti vauvan syliinsä ja irrotti nukutuspiikin. Herättyään susi jatkaisi elämäänsä.

Vauva vietiin terveystarkastukseen ja se oli kunnossa. Susi tapaisi vauvan ehkä vielä joskus, sillä kasvettuaan isoksi Jussi halusi susien kouluttajaksi.

Janne Myllärinen 10 v.

 
 
Powered by Etomite CMS.